Naar Spanje voor vrijwilligerswerk

Spanje

Ik ga het doen: 3 weken naar Spanje. En deze keer niet om lekker te relaxen op een strandstoeltje, Madrid af te struinen of me in ladingen tapas te verliezen. Hoewel.. een tapa’tje zal er nog wel geprikt worden. Maar dit keer is mijn doel een andere. Ik ga vrijwilligerswerk doen – en een kleine, lokale stichting helpen die zich hard maakt voor honden in Zuid-Spanje.

Een hondenleven in Spanje
Hoeveel ik ook van het land houd, het is heel erg als je ziet hoe er in delen van Spanje wordt omgegaan met honden. Verwaarloosd, in de steek gelaten of zelfs mishandeld. Ik zie er nog best tegenop om dat ook daadwerkelijk onder ogen te gaan zien. Want wegkijken is makkelijker… De stichting Vagabundogs waar ik een paar weekjes vrijwilligerswerk voor ga doen, vangt deze honden op, behandelt ze en zoekt zo gauw mogelijk een adoptiegezin voor ze. In Spanje, Duitsland of Nederland.

Waarom deze blog?
Zo nu en dan zal ik schrijven over mijn plannen, over wat ik leer en wat ik tegenkom.  Gewoon omdat ik het leuk vind. En omdat ik hoop dat ik hiermee nog wat extra kan bijdragen aan de bekendheid en het wel en wee van Vagabundogs.

PS: vind je mijn initiatief leuk? Dan zou ik het heel gaaf vinden als je mij een klein beetje wilt sponsoren!

13 gedachten over “Naar Spanje voor vrijwilligerswerk

 1. Goed bezig partner!! Aan die lieve hondjes wil ik je wel drie weken uitlenen 😉 Heb je al een plekje op de terugvlucht gereserveerd voor zo’n leuke viervoeter…? 😀 Er zit vast een lieveling tussen… xxx

 2. Geweldig nieuws!Je steunt een zeer goede organisatie!
  Veel succes!

 3. Veel plezier, hoop je te ontmoeten. Ik vang kittens op en heb gewerkt in 3 asiels. Het is leuk werk en Maaike woont in een sprookjes huis van Hans en Grietje.

  • Dat zou leuk zijn, wie weet! Ben ook erg benieuwd naar de omgeving, klinkt alvast goed 🙂

 4. Gaaf hoor! Ik heb in Thailand de vrijwilliger-light versie gedaan. Nou ja, de light-light-light versie (lees: ik heb 6 honden uitgelaten omdat ze behoefte hadden aan uitlaters). Hmmm bij nader inzien wil ik mijn halfbakken poging niet vergelijken met jouw gave trip ;-p

  Mooi dat je dit gaat doen, en leuk als er een schatje tussen zit die mee terug kan. Krijg je een hondje met een temperamentje die iedere dag tussen 14-17 een slaapje doet en je olijven op eet. Leuk!

  En natuurlijk sponsor ik je. Veel plezier in Spain!

  • Hoi Veronique, superleuk dat je me ‘support’! Moest lachen om je light-versie-verhaal, maar ik ben wel van ‘alle kleine beetjes helpen’. Zo zie ik dit avontuur ook! Thanks dus!

Reacties zijn gesloten.